Cash Out Churp Churp Pertama

Lama gak Jebon tak buat post kan. Sekarang ni Jebon agak busy dengan training basketball. Tadi Jebon cashout earning churp churp yang pertama kalinye. Wew.. happy gak la. Tak sangka leh sampai tahap cashout dalam masa yang singkat (sebulan lebih jer). So Jebon nak buat tutorial sikit lah tentang pasal cara cashout bende nih. :)

Okay, caranye begini. Apabila earning korang dah lebih RM 100. Korang klik lah (Cashout Now). Tapi sebelum tu sila cek Setting korang. Pastikan alamat surat menyurat itu betul. Nama penuh pun betul k. Ini penting.




 So bila korang dah cek semua dan klik (Cashout Now), satu box akan keluar. Klik OK.


Statement begini akan keluar menunjukkan bahawa payment kamu tengah diproses. Rm 1.00 akan dikenakan pada setiap Cashout. Churp Churp akan proses pembayaran dalam masa 30 hari selepas berakhirnya bulan anda Cashout. Ertinye kalau Jebon Cashout pada 23 Jun, bayaran kepada Jebon akan diproses pada hujung bulan Julai. Savvy?


Churp Churp juga akan menghantar satu email kepada korang. Ini sebagai untuk meng-confirm-kan Cashout anda itu. Di situ akan tertera nama dan alamat di mana cek pembayaran akan dihantar nanti.


Next, cube korang lihat kembali Dashboard korang. Tentu dah empty. Jebon dapat RM 3.40 selepas tweeting. Heheh. Tapi takla sampai spam timeline twitter. Kesian kawan-kawan twitter nanti.


Ini pula earning Grapevine Jebon. Grapevine pun dah RM 102.40. Tapi Jebon tak tahu lagi camne nak cashout Grapevine. Ader sesaper yang bleh tolong info?

3 comments:

  1. dah berbulan2 join chrup2 ni pun tak mampu nak cashout lagi.. masih banyak sen perlu di tabung. Tahniah la jebon dah boleh cashout

    ReplyDelete
  2. saya buat sehari rm100 korang pasti tak caye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nak Join List BW Jebon Tak?

Geng -geng Jebon